Технология

Google иска да интегрира камери с лещи

banner-ciela-website

google contact

Google обяви през Януари, че работи по умни лещи, които постоянно да следят нивата на глюкоза в кръвта. Наскоро разкриха, че Google работи и по лещи с интегрирани камери, които да помогнат на хората с проблеми в зрението.

Лещите работят по следния начин: Малка камера ще бъде вградена, но така че да не закрива зеницата и да не й пречи на зрението. Мигането активира сензора на камерата. Предимството на използването на тези лещи пред Google Glass например е, че камерата следва прецизно движението на очите. Събраната информация от камерата може да се обработи, за да се разпознаят например лица, движения, цветове, светлина и определени обекти.

Ако, някой има проблем със зрението, тук идват на помощ лещите. Лещите, които могат да бъдат свързани към смартфон, ще дават сигнал дали човекът трябва да спре или кога е безопасно да пресече улицата. Функцията за разпознаване на лица ще помогне на ползвателя да разпознава приятели и членове на семейството като се свързва към база с данни. Технологията може да се използва и от силовите органи, които да разпознават престъпници или хората обявени за издирване.

Разбира се тази технология не е само за тези, които имат нужда от визуална навигация. Ще може да се правят и снимки бе ръце. Разработчиците също се надяват, че ще интегрират и опция за ZOOM, което ще елиминира изпозването на бинокли.

Към настоящия момент лещите са все още само теоретични… Но патент за дизайн е изпратен още през 2012 година. Никой не може да каже, кога подобен продукт ще бъде достъпен на свободния пазар.

banner-ciela-website

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Технология

Facebook Comments

Check Also

Първи данни показват, че руската ваксина против SARS-COV-2 е безопасна и ефективна

Преди по-малко от седмица бяха публикувани в престижния ...

Facebook

Инстаграм

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

shares