Наука

Знаете ли колко струва едно дърво?

banner-ciela-website

nr9e8dnp

Бъдете ЕКО поне веднъж, поне на 22 Април 2014 година – Световен ден на Земята.

Всички знаем колко важни са дърветата за природата. Някои дори ги смятат за безценни, докато други просто им слагат етикет с цена. Но чудили ли сте се колко всъщност струва едно дърво?

Една от основните атракции в град Давао, Филипините е  Eden Nature Park & Resort . Това е един удивително красив парк разположен на площ от 800 декара, в който се намира един причудлив билборд със заглавие: “Едно дърво струва 193 259$” .

banner-ciela-website

“От значение за всички! Едно дърво струва 193 259$, според професор T.M.Das от университета в Калкукта. Едно дърво доживяло до 50 годишна възраст би генерирало кислород на стойност 31 250$, пречистило въздух на стойност 62 000$, би контролирало почвената ерозия и би я направила по-плодородна, което би струвало още 31 250$. Рециклирането на водата се оценява на 37 500$, а предоставянето на дом за животните се оценява на 31 250$. В тази сметка не са включени приходите от продажбата на плодове, зеленчуци, дървесина и други суровини. Това е още една причина, която да ни накара да се грижим за горите.”

Може да не е много точна сметката, но е удивително как са представени дърветата на този билборд. Понякога имаме нужда да ни бъде напомняно очевидното…

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares