НЕнаука

Не, СЗО няма да легализира педофилията…

Ако харесвате тази статия, можете да подкрепите блога и "Наука и критично мислене" в Patreon. Become a Patron!

Българският елит отново е обзет от имагинерни страхове, а политиците ни тържествено ни уверяват, че вместо да открият виновните за разграбването на КТБ, да се справят с корупцията по високите етажи, да решат проблемите на образованието, да разкрият как Пеевски стана мултимилионер или поне да изпълнят исканията на протестиращите майки, които с надежда чакат в дъжда, те са ще се борят с несъществуващо чудовище – педофилията.

Ситуацията е толкова смешна, че може да се екранизира в продължение на филма “Идиокрация“, но после се сещам, че тези индивиди, които трябва да бъдат екранизирани, ни управляват. Те поставят границите и създават нормините, по които да се ръководим, а това заменя усмивката ми с тежки сълзи.

Днес ВМРО споделиха, че обявяват война на педофилите и на Световната здравна организация, която предполагаемо иска да легализира педофилията. В отворено писмо до медиите ВМРО обяви, че ще се борят срещу премахването на педофилията от списъка с ментални разтройства, а на чело на тази борба е идолът на българската мъжественост – Красимир Каракачанов. Има само един проблем… СЗО никога не е премахвала педофилията от въпросния списък и няма намерение да го прави.

Ситуацията, в която се намираме може да се илюстрира със следния виц:

– Ние всички сме хомо сапиенс!

– Ааааа… Хайде да не се обиждаме… Аз съм си хетеро

Истината е, че в новия калсификатор на СЗО, който е цитиран и от ВМРО ICD-11 (International Classification of Diseases 11th Revision) педофилията присъства като официално заболяване. Тя е класифицирана в сектор 06Ментални, поведенченски и метаболитни заболявания, Парафилни разстройства, които са познати още като сексуални перверзии, сексуални девиации и се характеризират със силна сексуална възбуда към атипични обекти, ситуации, фантазии, поведения или индивиди (1).

Самата педофилия е описана от новия класификатор на СЗО като манифестация на постоянни сексуални мисли, фантазии, импулси или поведение спрямо препубертетни деца. За да се доагностицира педофоилия, индивидът трябва да се  е поддал на тези мисли, фантазии или импулси или често да е притесняван от тях. Тази диагноза не се прилага спрямо сексуално поведение на деца към свои връстници (Източник 1).

С други думи – СЗО не легализира педофилията. СЗО няма право да легализира каквото и да е между другото, което показва колко адекватни са знанията на политиците относно функционирането на една обществена система.

Untitled

Да вярваш на една лъжа и жълти медии

Ако все още не ви е станало смешно, то ситуацията става дори по-абсурдна, дори по-смешна. ВМРО всъщност не са си направили труда да отделят 10 минути в проучване. Те просто са прочели манипулативните и лъжливи статии в сайтовете glasove.com (Източник 2) и “престижния” fakti.bg (Източник 3). Toва действие е показателно, защото очевидно политиците могат бързо да станат агресивни и да предприемат серия от нелогични действия, да използват подарената им власт неправомерно само на базата на няколко фалшиви новини в жълти сайтове. Изключително притеснително.

ВМРО, glasove.com и fakti.bg правят някакви много странни връзки. Абсурдната логика следва подобна линия на разсъждения: понеже наскоро Истанбулската конвенция бе на дневен ред в много държави, WHO иска да ни накара да заобичаме гейовете, а синоним на гей е пед*****, която представка “пед” може да се открие и в думата педофил, което означава, че СЗО иска да легализира педофилията! Тук искам да вметна един много важен факт. Съотношението на детските насилници хетеросексуални:хомосексуални е 11:1. Тоест погрешно се прави асоциация между педофилия и хомосексуална ориентация (4).

Ситуацията наистина е отчайваща. Ако имах власт, щях да сложа минимална граница от IQ = 90 за всеки, който иска да заема политически пост в страната, защото очевидно този иначе нисък интелектуален праг е труден за прескачане. Toва е видно и при “журналистите” от glasove.com/fakti.bg, които не се срамуват да демонстрират ниския си интелект.

Цитирана литература:
1) WHO. 2018.  International Classification of Diseases 11th Revision. https://icd.who.int/browse11/l-m/en

2) http://glasove.com/categories/na-fokus/news/kak-patologiyata-se-prevryshta-v-norma

3) https://fakti.bg/mnenia/312024-otvarat-vratata-za-legalizirane-na-pedofiliata

4) Freund, Kurt & Wilson, Robin. (1992). The proportions of heterosexual and homosexual pedophiles among sex offenders against children: An exploratory study. Journal of sex & marital therapy. 18. 34-43. 10.1080/00926239208404356.

Позицията на ВМРО: http://www.vmro.bg/патриотите-от-вмро-скандалните-опити-за-легализиране-на-педофилията-трябва-да-се-посекат-в-зародиш/

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Бананите не са “ГМО” и няма да умрем

На 10 януари бизнес насоченото издание на bTV ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!

Facebook

Инстаграм