НЕнаука

Бесът е безобиден за кученцата. Не вярвайте на ветеринарите!

banner-ciela-website


Днес няколко антивакс кучета са изпратили становище, в което заявяват, че вярват, че бесът е безобидна болест, която всяко малко кученце трябва да преболедува, за да придобие естествен имунитет.

„В доброто старо време ние всички боледувахме от бяс, нищо кой знае какво…“ – твърдо заявява 13 годишният Рекс. „Сега искат да ваксинират всяко кученце с токсични ваксини против бяс, които причиняват баутизъм.“

Кучешкото антивакс движение се основава на фалшифицирано проучване, което свързва ваксината против бяс с баутизъм. Автор е бившият ветеринарен лекар Андрю Уейкфийлд (за повече информация кликни ТУК).

“Уейкфийлд е оклеветен от кучешките медии, а всички ние знаем, че той е прав за опасностите от ваксината против бяс.“ – обяснява Рекс.

Преди няколко години се образуваха няколко антивакс кучешки групи, включително Националният кучешки информационен център за ваксините, a сайтове от сорта на DogfoWars и Natural bones постоянно публикуват антивакс статии от известно време.

„Бесът НЕ е безобидна болест!“ – споделя ветеринарът д-р Дейвид Морски. „Бесът е смъртоносна болест и колкото повече избягват ваксините благодарение на безпочвени страхове, толкова повече кученца ще умират.“

„Всички цитирани от вас проучвания са купени и платени от Биг Фарма. – убеден е Рекс. „Никога не са правили сравнително проучване – излагане на неваксинирани и ваксинирани кучена на вируса. Никога. От какво толкова се страхуват?“

Нов законопроект ще бъде представен, който ще направи ваксинирането задължително, ако кучетата искат да посещават кучешки, тренировъчни училища. Рекс смятат да организират петиция и да протестират срещу този законопроект, защото той е противоконституционен.

 

Шегата настрана. Наистина има хора, които се борят срещу ваксината против бяс… www.dogsnaturallymagazine.com

https://business.facebook.com/science.and.critical.thinking/
Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Мръсен въздух (част 5): мръсният въздух прави SARS-COV-2 по-инфекциозен и смъртоносен

Научните изследвания относно замърсяването на въздуха са изключително ...

Facebook

shares