НЕнаука

„Диагноза“-та е психиатрична с Евроком и Георги Ифандиев

Aко някой ви обещае, че ще ви разкрие скритa, тайна и нечувана истина, не му вярвайте! Най-вероятно е лъжец.

До миналата година в телевизия „Евроком“ се е излъчвало предаване озаглавено „Диагноза“. Водещият на предаването, Георги Ифандиев , смята, че е богоизбран да разпространи нечувани истини, да е нашият лъч светлина в това информационно затъмнение. Очевидно според описанието на „Диагноза“ основни противници на водещия са лекарите , защото те НЕ могат да диагностицират правилно. Правилна диагноза могат да поставят единствено лечителите, които не просто нямат медицинско образование, а нямат и елементарна биологична култура.

Самият Георги е икономист по образование, но журналист (по-скоро спортен) по професия. Любопитно е какви диагнози той се кани да поставя… Може би най-добре е някой психиатър да постави на него диагноза.

Във въпросното предаване Георги споделя изключително неприятен заблуждаващ материал на чуждестранен псевдолечител Peter Glidden, който е стигнал до уникалното прозрение – всеки починал е ходил на лекар и то с медицински образование. Според него в САЩ всеки месец лекарите убиват по 50 000 човека. Най-притеснителното е, че никой не е вкаран в затвора, а лекарите очевидно убиват чрез лечението.

Причината според „специалистa“ е насажданата през последните 100 години грешна представа, че лекарите са царе. Естествено причината за това е фамилията Рокфелер . Кой друг? Очевадно Рокфелерови са платили в миналото огромна сума пари, за да издигнат медицинското съсловие и да унищожи алтернативната медицина – хомеопатия, натуропатия, чакръкчии и подобни. Според интервюирания именно тези „специалисти“ лекуват най-адекватно.

ГРОЗНИТЕ ИСТИНИ… ЧУЙТЕ…

Публикувахте от СЪБИТИЯТА в 7 април 2016 г.

Подобни твърдения са повече от абсурдни. Едва ли е нужно да се спомене, че подобен начин на мислене е грешен и спокойно можем да стигнем до извода, че всички мъртви са дишали. Това означава ли, че трябва моментално да спрем да дишаме?

Телевизия Евроком се опитва да се наложи на медийния пазар, но явно е осъзнала, че подобна продукция, която се основава на конспирации, не я прави сериозна. Подобни предавания са опасни, защото голяма част от хората са лековерни и биха повярвали на всякакви „телевизионни специалисти“, което може да всее  съмнение в лекарите. Това от своя страна може да накара нуждаещите се от адекватна медицина да загърбят конвенционалното лечение и да прибягнат към скъпа, но недействаща алтернатива – хомеопатия, натуропатия, народна медицина, лечители, гадатели и подобни.

Медиите трябва да осъзнаят, че носят отговорност за всяка дума, която е изречена в техния ефир.

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook