НЕнаука

Собственик на био магазин уволни консултант-продавач, защото изучава природни науки

Тази седмица стана ясно, че консултант-продавачът във верига био магазини Петър Денчев е бил изгонен от работното си място от своя шеф Стефан Николов, защото е станало ясно, че продавачът има бакалавърска степен по молекулярна биология и смята да запише магистратура по биохимия .

Стефан Николов обясни пред медиите, че в неговата верига магазини няма място за някой, който харесва да изучава и да се занимава с природни науки . Николов споделя, че дори не би се изненадал, ако Денчев е бил ваксинирани и дори, ако е ял хляб богат на глутен.

Денчев от своя страна сподели, че всъщност не вярва в модерния и „здравословен“ начин на живот, който се промотира в магазина. Той просто е имал нужда от източник на финанси, за да задели малко средства за своето образование. Самият магазин се намира близо до дома му, а часовете на работа са го устройвали. Петър не смята, че научните му познания са основание за уволнение.

Много хора са го съветвали да съди собственика на магазините, но Денчев първоначално не е смятал да го прави, защото си е мислил, че печалбата е прекалено малка, а собствениците изкарват колкото да преживеят. Но след като разбрал, че биологичният пазар за 2014 година се оценява на 10 милиарда $, веднага е променил решението си.

Стефан Николов е обещал на Петър Денчев, че ще получи доставка на органични чери домати за цял живот, ако оттегли жалбата си. Предстои да разберем развръзката на този инцидент.

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook