Наука

25 абсурдни и лъжливи твърдения на дистрибутора на води ADVA

Живеем в абсурдна държава, в която органите за контрол се опитват да спрат продажбата на храни с “опасно” съдържание на сол, но никой не си прави труда да контролира десетките продукти с нереални свойства – предпазващи от рак, инфекции, диабет и какво ли още не.

Например продуктите Adva Silver и Adva Gold съдържат сребро и злато, според производителя. Макар и доста примамливо да звучи, това крие риск от интоксикацията с метали. Те могат да се акумулират в тялото при ежедневна консумация на тези продукти. Съдържанието на тези благородни метали не е упоменато количествено на етиката, нима няма орган, който да провери това?Лъжливите твърдения в тези продукти са толкова много, че реших да си направя експеримент. Според вас дали “Комисията за защита на потребителите” би проверила фирмата производител/дистрибутор, ако й бъде пуснат сигнал? Да проверим! Не съм оптимист.

1) “ Живата вода е мощен антиоксидант.”
Водата няма антиоксидантни свойства. Антиоксидантите са вещества или полимери, които могат да неутрализират реактивни кислородни форми (ROS). Антиоксидантните свойства се дължат на ензими наречени каталаза и оксидаза или биологично активни вещества, които приемаме с плодовете и зеленчуците.

2) „Тя съдържа активен водород, който доставя огромно количество “живи” електрони към организма.“

Подобен термин като „живи“ електрони НЕ СЪЩЕСТВУВА.

3) „Водородът е с отрицателен енергиен заряд.“

Водородът във водата е с положителен заряд. При дисоциацията на водната молекула се получават положителни водородни катиони (H+) и отрицателни хидроксилни аниони (-OH).

4) “Той улавя свободните радикали в кръвта, защото те са с положителен енергиен заряд.”

Свободните радикали или по-добре познати като реактивни кислородни форми (ROS) са с неутрален или отрицателен заряд – О2, .О2-, .О2-2, H2O2, OH-.

5) “След това те се изхвърлят чрез урината и така организма се предпазва от много заболявания.”

Свободните радикали не се изхвърлят чрез урината, а се включват в метаболизма на тялото.

6) “Живата вода алкализира организма и с това помага в борбата с рака”

Живата вода и каквато и да е вода НЕ МОЖЕ да алкализира организма. Тялото има естествени буферни системи, които поддържат оптимално pH. Колебания в киселинността на телесните флуиди са признак за патологичен процес. Алкализирането на организма НЕ предпазва от рак, а подкисляването НЕ причинява рак.

7) “Активираната вода по своите електролитни параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.)”

Активираната вода НЕ е близка до телесните течности. Близък до телесните течности е само физиологичният воден разтвор, който съдържа 0.9% натриев хлорид (сол).

8) “Висока киселинност на организма се нарича Ацидоза. Това е състояние на организма, при което се намалява концентрацията на алкални съединения в кръвта, в следствие на което се увеличава общата киселинност. Това е може би e един от основните причинители на повечето съвременни болести, като рак, диабет, наднормено тегло, депресии, гастрит, язва и т.н.”

Подкисляването, ацидозата НЕ са причинители на различни злокачествени заболявания. Те са СЛЕДСТВИЕ от метаболизма на организма. Така например при недостиг на кислород мускулите в човешкото тяло катаболизират пирувта от катаболизираната глюкоза до млечна киселина – лактат, която подкислява и причинява ацидоза. Още в началото на 20 век д-р Ото Варбург отркива, че раковите клетки имат анаеробен (ферментативен) метаболизъм, което причинява подкисляване на околната среда на клетките, а не обратното – киселата среда да трансформира клетките в ракови. Това откритие му носи Нобелова награда в областта на медицината.

9) “Причината за ацидозата в нашето общество се дължи предимно на неправилния начин на хранене, който е твърде наситен с високо киселинно формиращи животински храни като месо, яйца и млечни продукти, и твърде слаб на алкално формиращи храни, като пресни зеленчуци.”

От биохимична гледна точка плодовете и зеленчуците, които са богати на лесно усвоими въглехидрати са по-вероятният причинител на споменатото подкисляване. Катоболизирането на въглехидрати води до отделяне на органични киселини и въглероден диоксид, които подкисляват средата.

10) “ADVA е вода получена чрез уникален процес на структуриране в микроклъстери чрез повлияване върху водородните връзки.”

Подобен технологичен процес НЕ съществува. Няма ясна дефиниция какво означава “структуриране на микроклъстери”, което може да ни наведе на мисълта, че описанието на този продукт е безумно.

11) “Това променя окси-редукционният потенциал от положителен в отрицателен, което я прави антиоксидантна и с алкалност рН9.”

По дефиниция от училищните учебници по химия и биология – водата няма заряд. Тя е универсален и неутрален разтворител.

12) “Тя е намагнетизирана, филтрирана и дезинфекцирана чрез иновативна технология, която запазва полезните минерали Ca и Mg и премахва вредните хлор, флуор и всички химикали и микроорганизми

Използваните налични технологии за филтрация, ултрафилтрация, обратна осмоза и диализа на вода не позволяват селективност между различни елементи и съединения. Тези технологии не мога да премахнат само хлор и флуор, а да оставят калций и магнезий налични.

13) “Структурираната вода ADVA е с висок процент “разбити” молекули.”

Подобен термин като “разбити молекули” не съществува.

14) “Те позволяват на водата да навлезе през клетъчните мембрани в пъти по-лесно спрямо молекулите на останалите води и по този начин хидратира, алкализира, детоксикира и дарява здраве !”

Водата преминава през полупропусклива мембрана с еднаква скорост без значение от това дали е с “разбити молекули” или не. Движещата сила е осмотичното налягане.

15) Заредена със звукова честота 432 Hz.

Звукови вълни не могат да заредят водата. С какво я зареждат въобще?

16) “С положителна животворна памет.”

Противно на популярните митове, водата НЯМА памет. Няма нито едно научно изследване, което да докаже, че може да съхранява информация.

17) Фирмата твърди, че някои от продуктите им съдържат злато и сребро, но не са посочени количествата им. Това крие риск от интоксикация с метали при редовна консумация. Количествата на благородни метали трябва да бъдат доказани и упоменати на етикета.

И още 8…

Макар видимо този продукт да е примамка за слабоверни, цената на места е 2.8 лева за половин литър. А дори не е ясно дали това е чешмяна вода или минерална.

18) ADVA убива анаеробните бактерии (лошите бактерии) и укрепва аеробните бактерии (добрите бактерии).

Една много забавна, опашата лъжа. Всъщност повече бактерии обичат неутрална и алкална среда, каквато производителят на АДВА твърди, че продуктът им създава. Полезната микрофлора (преобладаваща от лактобактерии) в храносмилателната система и влагалището подкислява околната среда, която инхибира развитието на различни патогенни бактерии. Очевидно киселата околна среда е подходяща за полезната микрофлора, а алкализирането й води до инфекциозни процеси.

19) Подобрява храносмилането – Алкалната вода ADVA ускорява метаболизма и помага на тялото да усвоява по-добре храната. Редовната консумация на този вид вода повлиява запека, но и не само. Тя регулира чревната перисталтика и е ефективна и при диария.

Ако приемем твърдението на производителите на АДВА за истина – водата им променя pH в тялото, то това би било сериозен проблем за храносмилателната система. Стомахът трябва да поддържа постоянно кисело pH. Eдна от основните причини е, че хидролизиращите ензими (като протеазите) в стомаха функционират оптимално само при кисела среда. Освен това тази кисела среда успешно неутрализират токсините и ензимите на патогените свързани с хранителни инфекции. Изключение прави екзотоксинът на Clostridium botulinum – причинява ботулизъм.

20) Спира главоболието – Една от основните причини за главоболие е дехидратация. ADVA подобрява  хидратацията на организма, поради по-малкия брой водни молекули в клъстерите. Само няколко минути след изпиване, водата става част от гръбначно-мозъчната течност и има положителен ефект върху всички органи на тялото.

Всяка вода хидратира мозъка и предпазва от главоболие.

21) Подмладен външен вид – Пиенето на алкална вода хидратира кожата, възстановява подвижността и гъвкавостта на ставите, премахва целулита. Този вид вода се състои от малки групи от молекули и се усвоява до 6 пъти по-бързо.

Отново ще повторя, че всяка вода хидратира. Но науката мълчи как алкалната вода унищожава целулита? Истинска мистерия 😀

22) Предотвратява стареенето – Това е голямо предимство на йонизираната вода. ADVA съдържа огромно количество антиоксиданти. Te унищожават вредните свободни радикали в организма, които са основната причина за стареенето и болестите.

Как алкалната вода предотвратява стареенето при положение, че както преди бях споменал, в тази вода няма антиоксиданти, особено в огромно количество?

23) Предпазва мускулната тъкан – Aлкалната вода запазва мускулната маса и ви предпазва от опасни заболявания като бъбречна недостатъчност и обструктивна белодробна болест. ADVA не само запазва мускулната маса, но и спомага за образуването на нова.

Очевидно АДВА е поредната панацея, която предпазва от всичко – от рак до бъбречна недостатъчност, даже и увреждане на мускулните тъкани. Но как това се случва не е ясно? Аз също не мога да отговоря на този въпрос, защото подобни научни проучвания просто липсват. А ако липсват подобни проучвания, то как производителите на този продукт са стигнали до тези гениални заключения?

Или това е просто лъжа? Сами решете…

24) Ефект върху диабета – Диабета е метаболично нарушение на глюкозата, причинено от недостига на произвеждания инсулин в панкреаса или дефект на рецептора на глюкоза. Премахването на активния кислород чрез активен водород облекчава диабета, защото клетките произвеждащи инсулин и глюкозния рецептор са доста чувствителни към активния кислород.

Това дълго изречение не носи никаква информативна стойност. Просто низ от думи в стил Bullshit (Какво е Bullshit). Изречението започва с израза – “Диабета е матаболично нарушение на глюкозата” . Забележете, че липсва пълен член, терминът “метаболитно” е заменен с “метаболично” и определено диабетът не е свързан с нарушение на глюкозата. Глюкозата си е жива и здрава 😀

25) Заредена със звукова честота 432 Hz – Тонът ЛА настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция] и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието. Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез приема на заредена вода АDVA Limited Edition, клетките започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата.

Това твърдение отново няма никаква информативна стойност, не носи информация! Това е просто низ от произволни думи в стил Bullshit.  (Какво е Bullshit) Изписаните простотии са толкова абсурдни, че дори не мога да ги коментирам.

И не забравяйте, че когато си купувате минерална вода за 50 стотинки за половин литър (а не ADVA за 3 лева), то почти сигурно, че тя е алкална. На етикета винаги пише нейното pH, което е около 8, както и резултатите от проведените химични изпитвания.

Untitled-7

Untitled-5

 

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook