НЕнаука

“Колоси” на мисълта: Любомир Денов

В България журналистика няма. По-скоро няма истинска, сериозна журналистика. Медиите у нас са плоски, повърхностни, елементарни и най-вече жълти. Те не информират, а дезинформират. Не залагат на фактите, а на фикцията. Вместо да споделят последните новости в медицината, те ни информират за псевдомедицината. Гала и д-р Папазова ни информират за последните новости около кристалолечението и баенето, по бТВ ни информират за хомеопатията при ухапване от пчели и комари, а вестниците споделят мнението на техен служител, че мъжете не можели да оплождат жените, защото казармата била премахната. Когато интелектуалното ниво в медиите е толкова ниско се чудиш – “Аз ли съм толкова умен или летвата е просто прекалено ниска и лесно се прескача”?

Тази статия е посветена на Любомир Денов и вестник “24 часа”, които буквално ме провокираха с безумиците, които са публикували. Неизвестният за мен Любомир Денов е доайен във вътрешнополитическия отдел на “24 часа” и е цитирам “безспорен корифей по всички теми, свързани с Българската армия и въоръжението.”

sf4dОще в началото на коментарната статия този корифей ме хвърля в дълбоки размисли. Как дълговременното съжителство в изцяло мъжко, малко и затворено общество би могло да повлияе положително на оплодителните способности на едно момче? На какво учат, а може би и упражняват тези техники на оплождане? Въобще казармата място за оплождане и разплождане ли е? 😀

sfsf4От този абзац аз разбирам, че журналистическият колос на “24 часа” все още живее в 20 век. В 21 век 2 години са огромен период от време, в който светът се променя неимоверно бързо, тъй като основен двигател на промените са технологиите. А както всички знаем с високи технологии се занимават основно същите тези младежи, които Денов иска да заточи в посткомунистически затвор за 2 години. IT секторът генерира огромни приходи  директно от чужбина, той изпитва глад за кадри. Представяте ли си при тази липса на кадри 2 години заточение как биха се отразили на икономиката? А кой ще плаща пенсията на г-н Денов? Военните?

wawerОт десет минути разсъждавам върху този абзац и все още не мога да го разбера. Четвъртата причина за връщане на двугодишна казарма е, че младежите  са масово неграмотни и тъй като се неграмотни не са годни за казарма? Схванахте ли парадокса :D? Ако младежите масово са неграмотни, дали 2 години в казармата ще са по-полезни от 2 години допълнително в училище? Колос на мисълта…

gfsdf4sИ тази теза (както и по-горната) ме озадачава. Не мога да проумея как въвеждането на казарма ще предпази 14 годишните деца от затлъстяване. Нима военното поделение ще се превърне в безплатен дебелариум? Може би е по-логично Министерството на здравеопазването да се заеме с превенцията още в ранна детска възраст?

dfs4sdfПодобен коментар отново показва, че интелектуалният колос  живее в миналото. Ако образователната система за 6-12 години е произвела група неграмотни индивиди, как обучението на стреляне с Калашник ще “даде грамотност” за 3-6 месеца? И какъв ще е този занаят, който ще осигури работа на децата? Дърводелство? Технологичният прогрес застрашава от унищожение на най-елементарните професии и занаяти? Ако целта е да се подсигури бъдеще на децата, не е ли по-добре да се работи върху образователната система?

Тъжното е, че “24 часа” се води за сериозна медия, а един от корифеите й се аргументира с твърдения, които буквално нямат логическа връзка помежду си…

Ако се върнем няколко месеца по-рано противоречието ще се задълбочи:

aedasd

Литература:

Връщането на казармата е голяма тъпотия

Три месеца казарма за всички?

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook