НЕнаука

“Колоси” на мисълта: Любомир Денов

Ако харесвате тази статия, можете да подкрепите блога и "Наука и критично мислене" в Patreon. Become a Patron!

В България журналистика няма. По-скоро няма истинска, сериозна журналистика. Медиите у нас са плоски, повърхностни, елементарни и най-вече жълти. Те не информират, а дезинформират. Не залагат на фактите, а на фикцията. Вместо да споделят последните новости в медицината, те ни информират за псевдомедицината. Гала и д-р Папазова ни информират за последните новости около кристалолечението и баенето, по бТВ ни информират за хомеопатията при ухапване от пчели и комари, а вестниците споделят мнението на техен служител, че мъжете не можели да оплождат жените, защото казармата била премахната. Когато интелектуалното ниво в медиите е толкова ниско се чудиш – “Аз ли съм толкова умен или летвата е просто прекалено ниска и лесно се прескача”?

Тази статия е посветена на Любомир Денов и вестник “24 часа”, които буквално ме провокираха с безумиците, които са публикували. Неизвестният за мен Любомир Денов е доайен във вътрешнополитическия отдел на “24 часа” и е цитирам “безспорен корифей по всички теми, свързани с Българската армия и въоръжението.”

sf4dОще в началото на коментарната статия този корифей ме хвърля в дълбоки размисли. Как дълговременното съжителство в изцяло мъжко, малко и затворено общество би могло да повлияе положително на оплодителните способности на едно момче? На какво учат, а може би и упражняват тези техники на оплождане? Въобще казармата място за оплождане и разплождане ли е? 😀

sfsf4От този абзац аз разбирам, че журналистическият колос на “24 часа” все още живее в 20 век. В 21 век 2 години са огромен период от време, в който светът се променя неимоверно бързо, тъй като основен двигател на промените са технологиите. А както всички знаем с високи технологии се занимават основно същите тези младежи, които Денов иска да заточи в посткомунистически затвор за 2 години. IT секторът генерира огромни приходи  директно от чужбина, той изпитва глад за кадри. Представяте ли си при тази липса на кадри 2 години заточение как биха се отразили на икономиката? А кой ще плаща пенсията на г-н Денов? Военните?

wawerОт десет минути разсъждавам върху този абзац и все още не мога да го разбера. Четвъртата причина за връщане на двугодишна казарма е, че младежите  са масово неграмотни и тъй като се неграмотни не са годни за казарма? Схванахте ли парадокса :D? Ако младежите масово са неграмотни, дали 2 години в казармата ще са по-полезни от 2 години допълнително в училище? Колос на мисълта…

gfsdf4sИ тази теза (както и по-горната) ме озадачава. Не мога да проумея как въвеждането на казарма ще предпази 14 годишните деца от затлъстяване. Нима военното поделение ще се превърне в безплатен дебелариум? Може би е по-логично Министерството на здравеопазването да се заеме с превенцията още в ранна детска възраст?

dfs4sdfПодобен коментар отново показва, че интелектуалният колос  живее в миналото. Ако образователната система за 6-12 години е произвела група неграмотни индивиди, как обучението на стреляне с Калашник ще “даде грамотност” за 3-6 месеца? И какъв ще е този занаят, който ще осигури работа на децата? Дърводелство? Технологичният прогрес застрашава от унищожение на най-елементарните професии и занаяти? Ако целта е да се подсигури бъдеще на децата, не е ли по-добре да се работи върху образователната система?

Тъжното е, че “24 часа” се води за сериозна медия, а един от корифеите й се аргументира с твърдения, които буквално нямат логическа връзка помежду си…

Ако се върнем няколко месеца по-рано противоречието ще се задълбочи:

aedasd

Литература:

Връщането на казармата е голяма тъпотия

Три месеца казарма за всички?

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Бананите не са “ГМО” и няма да умрем

На 10 януари бизнес насоченото издание на bTV ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!

Facebook

Инстаграм