Наука

Опитът човек да бъде изяден жив от анаконда се провали (видео на поглъщането)

banner-ciela-website


Discovery  chanel излъчи миналата вечер специално предаване, наречено “Eaten alive” (Изяден жив). Цялата продукция се върти около 27 годишния натуралист Пол Розоли, който бе облечен в костюм, който би трябвало да го предпази от големи змии. Той планираше да излъчи как бива поглъщан от анаконда.

Анаконди с подходящ размер могат много лесно да погълнат големи бозайници, като ягуари, елени и прасета. Така, че поглъщането на човек не би трябвало да е проблем. Въпреки, че Дискавъри бяха отделили доста време да създадат костюм, който да предпази Пол от зъбите на анакондата, огромния натиск и стомашни киселини, те бяха забравили, че този костюм едва ли, е нещо, което анакондата би искала да погълне. Екипът с много усилия открива подходяща змия, но тя просто не е била заинтригувана от „плячката“.

Всъщност, първият път, когато Пол прави контакт със змията, тя  се изплашва и се опитва да избяга. Но какво да правиш, когато рекламираш подобно шоу толкова много, а накрая звездата на предаването губи интерес? Провокираш я… Едва тогава змията започва да атакува, хапейки и стискайки бронирания човек. Въпреки това изглежда, че Пол не е бил достатъчно подготвен за риалитито и вика екипа да го спаси.

В това клипче можете да видите най-интересното от двучасовото предаване:

banner-ciela-website

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Мръсен въздух (част 5): мръсният въздух прави SARS-COV-2 по-инфекциозен и смъртоносен

Научните изследвания относно замърсяването на въздуха са изключително ...

Facebook

shares