Наука

Има по-голям шанс Суарес да ухапе някого, отколкото някой да бъде нападнат от акулa

130422103717-suarez-bite-ivanovic-story-top[1]

Както всички знаят ФИФА забрани на футболиста на Уругвай – Луис Суарес да стъпва на футболен стадион за 4 месеца, защото си позволи да ухапе италианския си колега – Джорджо Киелини. Направи го нарочно по време на игра, сериозно… А по-лошото е, че това не го прави за първи път  😀 Дори не и за втори. Киелини е третата му жертва…

Иън Стедман от New Statesmen се позаинтересувал и решил да сравни какъв е шансът да бъдеш ухапан от Суарес в сравнение да кажем… с акула например.

От 2005 година насам, Суарес е изиграл 441 мача с уругвайския национален отбор и други клубове. Ако приемем, че отборите са с по 11 души и по 3 замени на игра, ще установим, че 6160 човека са се изправили срещу Суарес и са били в реалната опасност да бъдат ухапани… Това означава, че шансът Суарес да захапе опонент е бил около 1 към 2000. Шансът някой да бъде убит от акула докато си плувате в 1 на 3.7 милиона.

Стойностите се доближават, ако изчислим какъв е шансът да бъде ухапан от акула. Смирна Бийч, Флорида е световната столица на атаките от акули. Шансът някой  да бъде ухапан там от акула е 1 към 2808 за година.

И все пак шансът някой да бъде ухапан от Суарес по време на мач е доста по-голям от този някой да бъдет ударен от светкавица ( 1 на 10 000 ), самолетът ви да аварира ( 1 на 11 милиона ) или да бъдете убити в страните от Латинска Америка ( 1 на 6100 ). Въпреки това, Суарес не е толкова опасен колкото Майк Тайсън. Шансът да бъдете ударен от Майк  по време на мач е 1 към 50 .

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook