НЕнаука

Цигарите са полезни за здравето!

10003914_725234390831195_2064482534_n[1]

Много се чудих колко тъп трябва да си, за да опишеш цигарите едва ли не като най-полезното нещо на този свят… Чудех се защо го правят… Но тогава се сетих кое е свързващото звено между вестник Новинар и Булгартабак – това е дебелият им собственик, свинята Пеевски… Или с други думи “журналистите” се опитват да увеличат клиентите на производителите на цигари.Но какво се твърди в статия?

  • Предпазва от Паркинсон

Това разбира се не е вярно… Има около 46 научни публикации, които изследват връзката между пушенето и паркинсона. Малка част откриват някаква положителна връзка, а според статия от 2012 година тази положителна връзка е фалшива…
Но по-важното е, че твърдението: “Никотинът има положителни здравословни ефекти.” и твърдението: “Цигарите имат положителни здравословни ефекти.” не са равни!

  • Подобрява паметта
Има много проучвания, които сочат, че НИКОТИНЪТ слаб положителен ефект над паметта при ежедневно пушене на цигари. Но струва ли си слабият ефект от пушене в сравнение с огромните здравословни рискове?

  • “Не отказвайте цигарите”
“Всяко прекъсване за ден, два, седмица или месец и последващо пропушване носи повече вреди, отколкото равномерното пушене, смятат специалисти.”

Няма такава наглост… Кой ще е този идиот, който може да даде подобен съвет на пушачите? А не ли по-добре никога да не се употребяват?

  • “Пасивните да не мрънкат”

Наскоро писахме за проучване според което в резултат на пасивното пушене се увеличава риска от инфаркт и инсулт у децата…

Когато става дума за пушене не забравяйте, че цигарите не просто унищожават белите дробове и кръвоносната система – увеличават риска от инфаркт и инсулт, намаляват еластичността на кръвоносните съдове. Те ни правят по-грозни – пожълтели зъби, кожа без еластичност, поява на бръчки, преждевременно стареене. Освен това създава и репродуктивни проблеми – сперматозоидите в семенната течност са с намален брой, те са анормални и неподвижни, което затруднява и прави невъзможно зачеването…

Връзка към статията

 

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook