Наука

Международен Биомедицински Конгрес – София 2018 – представя най-големите иновации в медицината

Рекорден брой лекари, студенти и ученици се очакват на третото издание на International Biomedical Congress Sofia. Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината и редица вдъхновяващи лектори, ще се проведе от 16-ти до 18-ти ноември в София Тех Парк.

Конгресът се организира от Асоциация на студентите изследователи към Медицински университет – София и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.

Богата програма с над 50 практически уъркшопа, представящи разнообразната палитра на медицинските науки, ще впечатлява участниците в тазгодишния конгрес. Хората със състезателен дух и теоритични познания ще имат възможност да ги демонстрират в медицинската универсиада, накрая на която ще се раздават награди.

Освен практическата компонента, научната програма ще включва лекции на различни български и световно-признати лектори, които се обединяват в 4 основни клъстъра – „Акушерство и гинекология“, „Невронауки“, „Ендокринология“ и „Медицинско предприемачество“.

Над 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас с интерес към медицинските науки, идващи от различни кътчета на България, ще имат възможността да се докоснат до чудесата на мечтаната професия. Създадена е специална програма за тях, съобразена с учебния материал, както и с приемните изпити за медицинските университети в България. Учениците са избрани по успех и участие в състезания. Подобна инициатива се направи за пръв път у нас по време на миналогодишното издание на IBC- Sofia.

Студентите могат да се регистрират като „пасивни“ или „активни“ участници. Последното им дава възможността да представят своя научна разработка пред селектирана комисия от професионалисти, която ще оценят труда им и ще им даде градивна обратна връзка.

Освен с наука, IBC-Sofia ще вдъхновява и със своето изложение “Symbiartic”. То ще представи представи оригинални творби от всички сфери на визуалните изкуства, вдъхновени от любовта към науката, както и експонати с естетическа стойност, инспирирани от научната дейност.

International Biomedical Congress се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследовател, First Investment Bank, Egis, Александровска болница, София Тех Парк.

Ако имате желание да се включите в конгреса, може да се регистрирате онлайн: https://ibc-sofia.org/register

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook