Наука

Международен Биомедицински Конгрес – София 2018 – представя най-големите иновации в медицината

Ако харесвате тази статия, можете да подкрепите блога и "Наука и критично мислене" в Patreon. Become a Patron!

Рекорден брой лекари, студенти и ученици се очакват на третото издание на International Biomedical Congress Sofia. Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината и редица вдъхновяващи лектори, ще се проведе от 16-ти до 18-ти ноември в София Тех Парк.

Конгресът се организира от Асоциация на студентите изследователи към Медицински университет – София и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.

Богата програма с над 50 практически уъркшопа, представящи разнообразната палитра на медицинските науки, ще впечатлява участниците в тазгодишния конгрес. Хората със състезателен дух и теоритични познания ще имат възможност да ги демонстрират в медицинската универсиада, накрая на която ще се раздават награди.

Освен практическата компонента, научната програма ще включва лекции на различни български и световно-признати лектори, които се обединяват в 4 основни клъстъра – „Акушерство и гинекология“, „Невронауки“, „Ендокринология“ и „Медицинско предприемачество“.

Над 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас с интерес към медицинските науки, идващи от различни кътчета на България, ще имат възможността да се докоснат до чудесата на мечтаната професия. Създадена е специална програма за тях, съобразена с учебния материал, както и с приемните изпити за медицинските университети в България. Учениците са избрани по успех и участие в състезания. Подобна инициатива се направи за пръв път у нас по време на миналогодишното издание на IBC- Sofia.

Студентите могат да се регистрират като „пасивни“ или „активни“ участници. Последното им дава възможността да представят своя научна разработка пред селектирана комисия от професионалисти, която ще оценят труда им и ще им даде градивна обратна връзка.

Освен с наука, IBC-Sofia ще вдъхновява и със своето изложение “Symbiartic”. То ще представи представи оригинални творби от всички сфери на визуалните изкуства, вдъхновени от любовта към науката, както и експонати с естетическа стойност, инспирирани от научната дейност.

International Biomedical Congress се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследовател, First Investment Bank, Egis, Александровска болница, София Тех Парк.

Ако имате желание да се включите в конгреса, може да се регистрирате онлайн: https://ibc-sofia.org/register

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Бананите не са “ГМО” и няма да умрем

На 10 януари бизнес насоченото издание на bTV ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!

Facebook

Инстаграм