НЕнаука
Бисери от тайните групи за уринотерапия

Бисери от тайните групи за уринотерапия

banner-ciela-website

Уринотерапията набира все по-голяма популярност. Това е алтернативен метод на лечение, който не подлежи на някакъв строг контрол, няма строго определен начин на действие, на прилагане или на проследяване. Хората проявяват любопитство, започват да четат в интернет, купуват си книги на хора, които са със съмнителни познания и прилагат “наученото”. Класически пример как хората се информират от интернет, смятат, че разбират повече от самите специалисти и провеждат едно от най-абсурдните самолечения.

Въпросната група се казва  “Уринотерапия-от своята съдинка” , която носи името на едноименната книга на руския автор Михалов. Групата е затворена за външни лица, а всеки, който е на различно мнение от това на компактната група хора веднага се премахва. Толерира се само единомислие, което е типично за една секта. Това, в което членовете са сигурни е, че уринолечението лекува безусловно абсолютно всичко, а фармацевтичната мафия и лекарите просто тровят хората.  Препоръчва се за лечение на тежки онкологични заболявания, като дори се споделя за случаи на излекувани от терминална фаза на рак само чрез урина. Подобни истории поставят под риск здравето на много болни. Смята се, че конвенционалната медицина е неефективна и убива, докато алтернативните практики, които се прилагат  в Индия (например), са реалната лечебна медицина. Все пак се практикуват от хилядолетия, а конвенционалната медицина в сегашния си вид от 1-2 столетия. Кое според вас е по-ефикасно?

0

Учителите на практикуващите са освен популярните Татяна Костадинова (която бе истински заместник министър), руснакът Генадий Михалов, Джон Армстронг и други, но и някакви анонимни испанци и мексикаци, които ръководят подобни сектантски групи. Апелира се да се пие всякаква урина – сурова, преварена, сутрешна, обедна, съхранявана с дни, прясна, прясна, чужда, собствена, детска и дори животинска. Не е нужно да се обяснява колко опасно е това и че урината в тялото е стерилна, но извън него не. Но сектантите не блестят с особен интелект, щом се прехласват по козметика с УРЕЯ – правят някаква имагинерна връзка между крем с урея и урина…

Абсурдите, които много хора следват, ме карат да се притеснявам за личната хигиена на хората в обществения транспорт например, с които всички се сблъскваме. Дали всички спазват прилежно основни хигиенни правила или преди да излязат обилно се мажат с телесни флуиди?

banner-ciela-website

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21
22
23
24
25

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares