НЕнаука

Бисери от тайните групи за уринотерапия

Уринотерапията набира все по-голяма популярност. Това е алтернативен метод на лечение, който не подлежи на някакъв строг контрол, няма строго определен начин на действие, на прилагане или на проследяване. Хората проявяват любопитство, започват да четат в интернет, купуват си книги на хора, които са със съмнителни познания и прилагат “наученото”. Класически пример как хората се информират от интернет, смятат, че разбират повече от самите специалисти и провеждат едно от най-абсурдните самолечения.

Въпросната група се казва  “Уринотерапия-от своята съдинка” , която носи името на едноименната книга на руския автор Михалов. Групата е затворена за външни лица, а всеки, който е на различно мнение от това на компактната група хора веднага се премахва. Толерира се само единомислие, което е типично за една секта. Това, в което членовете са сигурни е, че уринолечението лекува безусловно абсолютно всичко, а фармацевтичната мафия и лекарите просто тровят хората.  Препоръчва се за лечение на тежки онкологични заболявания, като дори се споделя за случаи на излекувани от терминална фаза на рак само чрез урина. Подобни истории поставят под риск здравето на много болни. Смята се, че конвенционалната медицина е неефективна и убива, докато алтернативните практики, които се прилагат  в Индия (например), са реалната лечебна медицина. Все пак се практикуват от хилядолетия, а конвенционалната медицина в сегашния си вид от 1-2 столетия. Кое според вас е по-ефикасно?

0

Учителите на практикуващите са освен популярните Татяна Костадинова (която бе истински заместник министър), руснакът Генадий Михалов, Джон Армстронг и други, но и някакви анонимни испанци и мексикаци, които ръководят подобни сектантски групи. Апелира се да се пие всякаква урина – сурова, преварена, сутрешна, обедна, съхранявана с дни, прясна, прясна, чужда, собствена, детска и дори животинска. Не е нужно да се обяснява колко опасно е това и че урината в тялото е стерилна, но извън него не. Но сектантите не блестят с особен интелект, щом се прехласват по козметика с УРЕЯ – правят някаква имагинерна връзка между крем с урея и урина…

Абсурдите, които много хора следват, ме карат да се притеснявам за личната хигиена на хората в обществения транспорт например, с които всички се сблъскваме. Дали всички спазват прилежно основни хигиенни правила или преди да излязат обилно се мажат с телесни флуиди?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21
22
23
24
25

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook