НЕнаука

Не, СЗО няма да легализира педофилията…

Българският елит отново е обзет от имагинерни страхове, а политиците ни тържествено ни уверяват, че вместо да открият виновните за разграбването на КТБ, да се справят с корупцията по високите етажи, да решат проблемите на образованието, да разкрият как Пеевски стана мултимилионер или поне да изпълнят исканията на протестиращите майки, които с надежда чакат в дъжда, те са ще се борят с несъществуващо чудовище – педофилията.

Ситуацията е толкова смешна, че може да се екранизира в продължение на филма “Идиокрация“, но после се сещам, че тези индивиди, които трябва да бъдат екранизирани, ни управляват. Те поставят границите и създават нормините, по които да се ръководим, а това заменя усмивката ми с тежки сълзи.

Днес ВМРО споделиха, че обявяват война на педофилите и на Световната здравна организация, която предполагаемо иска да легализира педофилията. В отворено писмо до медиите ВМРО обяви, че ще се борят срещу премахването на педофилията от списъка с ментални разтройства, а на чело на тази борба е идолът на българската мъжественост – Красимир Каракачанов. Има само един проблем… СЗО никога не е премахвала педофилията от въпросния списък и няма намерение да го прави.

Ситуацията, в която се намираме може да се илюстрира със следния виц:

– Ние всички сме хомо сапиенс!

– Ааааа… Хайде да не се обиждаме… Аз съм си хетеро

Истината е, че в новия калсификатор на СЗО, който е цитиран и от ВМРО ICD-11 (International Classification of Diseases 11th Revision) педофилията присъства като официално заболяване. Тя е класифицирана в сектор 06Ментални, поведенченски и метаболитни заболявания, Парафилни разстройства, които са познати още като сексуални перверзии, сексуални девиации и се характеризират със силна сексуална възбуда към атипични обекти, ситуации, фантазии, поведения или индивиди (1).

Самата педофилия е описана от новия класификатор на СЗО като манифестация на постоянни сексуални мисли, фантазии, импулси или поведение спрямо препубертетни деца. За да се доагностицира педофоилия, индивидът трябва да се  е поддал на тези мисли, фантазии или импулси или често да е притесняван от тях. Тази диагноза не се прилага спрямо сексуално поведение на деца към свои връстници (Източник 1).

С други думи – СЗО не легализира педофилията. СЗО няма право да легализира каквото и да е между другото, което показва колко адекватни са знанията на политиците относно функционирането на една обществена система.

Untitled

Да вярваш на една лъжа и жълти медии

Ако все още не ви е станало смешно, то ситуацията става дори по-абсурдна, дори по-смешна. ВМРО всъщност не са си направили труда да отделят 10 минути в проучване. Те просто са прочели манипулативните и лъжливи статии в сайтовете glasove.com (Източник 2) и “престижния” fakti.bg (Източник 3). Toва действие е показателно, защото очевидно политиците могат бързо да станат агресивни и да предприемат серия от нелогични действия, да използват подарената им власт неправомерно само на базата на няколко фалшиви новини в жълти сайтове. Изключително притеснително.

ВМРО, glasove.com и fakti.bg правят някакви много странни връзки. Абсурдната логика следва подобна линия на разсъждения: понеже наскоро Истанбулската конвенция бе на дневен ред в много държави, WHO иска да ни накара да заобичаме гейовете, а синоним на гей е пед*****, която представка “пед” може да се открие и в думата педофил, което означава, че СЗО иска да легализира педофилията! Тук искам да вметна един много важен факт. Съотношението на детските насилници хетеросексуални:хомосексуални е 11:1. Тоест погрешно се прави асоциация между педофилия и хомосексуална ориентация (4).

Ситуацията наистина е отчайваща. Ако имах власт, щях да сложа минимална граница от IQ = 90 за всеки, който иска да заема политически пост в страната, защото очевидно този иначе нисък интелектуален праг е труден за прескачане. Toва е видно и при “журналистите” от glasove.com/fakti.bg, които не се срамуват да демонстрират ниския си интелект.

Цитирана литература:
1) WHO. 2018.  International Classification of Diseases 11th Revision. https://icd.who.int/browse11/l-m/en

2) http://glasove.com/categories/na-fokus/news/kak-patologiyata-se-prevryshta-v-norma

3) https://fakti.bg/mnenia/312024-otvarat-vratata-za-legalizirane-na-pedofiliata

4) Freund, Kurt & Wilson, Robin. (1992). The proportions of heterosexual and homosexual pedophiles among sex offenders against children: An exploratory study. Journal of sex & marital therapy. 18. 34-43. 10.1080/00926239208404356.

Позицията на ВМРО: http://www.vmro.bg/патриотите-от-вмро-скандалните-опити-за-легализиране-на-педофилията-трябва-да-се-посекат-в-зародиш/

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook