Наука

Защо тази жена има право да лекува?

Днес ще направя един разбор от научна гледна точка на всеки един изказан аргумент от д-р Юрукова  в интервю от последните дни, което бе излъчено по bTV. В края на текста може би е по-редно да се запитаме защо и как тази жена има право да практикува медицина с подобни познания, а не кой го е дал. Правата са дадени от МУ Пловдив. Според нейните думи тя е завършила медицина с отличие и е практикувала години наред професията във Вътрешно отделение на различни болници. Но в един нещастен момент нещо се случва и ЦОРХ България я превръща в хомеопат.

При наличие на бактериална инфекция в стомаха или в червата и я излекуваме, киселините просто изчезват…
При наличие на бактериална инфекция на храносмилателната система се наблюдава тежка диария, която не се лекува с хомеопатия, а с адекватна антибиотична терапия. Състоянието е опасно, може да доведе до опасна дехидратация и смърт.

И условно-патогенните бактерии могат да предизвикат инфекциозен процес, ако средата в стомаха стане по-алкална или неутрална. Киселата среда инхибира развитието на патогенна микрофлора, което обяснява и защо приемаме пробиотици. Полезните пробиотични бактерии отделят в средата най-често млечна киселина (лактат), която инхибира развитието на патогени. Киселата среда е желаната среда!

Единствените храни, които предизвикват алкална реакция са основно свежите плодове.

Плодовете не водят до алкализиране на тялото, тъй като в него действат силни буферни системи. Всяка вариация от нормалните нива на pH на различни телесни флуиди би довела до нарушение на хомеостазата, а това от своя страна – до смърт. Единствено pH на урината може да се променя в широки граници, но това не означава, че се наблюдават сериозни, вътрешни, физиологични промени. Промяна на pH извън тесните, нормални граници е симптом за някакво заболяване.

А дали интервюто не е платено от някой спонсор?

А дали интервюто не е платено от някой спонсор?

Когато имате повишена киселинност започвате да губите калция, той излиза от костите.

На теория това е добро предположение, но на практика подобен феномен не се наблюдава, Хомеостазата не позволява да се осъществят подобни промени, а консумацията на алкални храни доказано не повишава усвояването на калций и не подобрява здравето на опорно-двигателната система (1).

Лично аз използвам биорезонансните методи на диагностика.

Биорезонансът е един изкючително ненадежден метод на диагностика. При него чрез сонда буквално се измерва съпротивлението на кожата, което може да варира в зависимост от влажността на кожата и влажността на околната среда. Методът не е доказан клинично, резултатите не са достоверни и не предоставят нужната повторяемост. По-ефективен метод за клинични изследвания е хвърляне на боб. Как се осъществява? Питаш „Колко ми е броят на еритроцитите?“, хвърляш бобчетата и получаващ резултат.

Аз използвам биорезонансния метод за лечение за диагностика на инфекции.

Диагностиката на инфекциозни заболявания чрез този метод е изключително опасна. Съществуват стотици бактериални щамове и вируси, които могат да са причинители на инфекция, но не съществува все още един единствен и универсален метод за диагностицирането им едновременно в рамките на минути. Поставянето на диагноза чрез биорезонанс би било грешно, опасно и би довело до неадекватно лечение и съответни последици за пациента.

Инфекцията може да се лекува с алтернативни средства и още в рамките на първия месец…

Инфекции не могат да бъдат лекувани с алтернативни средства, а с адекватна антибиотична или антивирусна терапия. Неадекватно лечение може да доведе до усложнения и включително фатални вирусни и бактериални инфекции на нервната система. Ако едно лечение продължи месец, то определено не е ефективно и трябва да се потърси адекватна лекарска помощ.

Соадата, коята се продава по аптеките, тя не е пречистена и съдържа някои тежки метали.

Всички обекти съдържат тежки метали  в минимални концентрации, включително хранителни продукти. Не съществува технология, която да премахне напълно и специфично елементи по наш избор.

Содата може да бъде използвана като добър метод за алкализиране.

Содата не може да алкализира тялото. Ако това можеше да стане, щеше да последва смърт.

Една хронична гъбична инфекция прекрасно си се развива в киселата среда.

Въпросните „гъбички“ са всъщност видове, които се развиват оптимално в неутрална и по-скоро леко алкална среда. Те не се развиват при кисела среда.

Гледаме бременните да не взимат никаква „химия“. Затова предписваме шуслерови соли и хомеопатия.

Тук съмнителната лекарка е почти права. Хомеопатията може да се смята, че не е химия, защото в нея няма никакви активни вещества, които да предизвикват някакъв терапаевтичен, лечебен ефект.

На „Немския хомеопатичен съюз“…
Това всъщност бе нерегламентирана реклама в национален ефир. Въпросният съюз е името на производителя и разпространител на рекламираните от „лекарката“ шуслерови препарати. В случая е явно, че тя не се явява в предаването като лекар, а като търговски представител. СЕМ би трябвало да накажат подобна реклама.

Това са две хомеопатични лекарства, които чудесно действат при киселини.

Хомеопатията не признава шуслеровите соли за истински хомеопатични препарати, а препаратите не са регистрирани като лекарства, а като хранителни добавки.

За финал нека си припомним, че ЕС, Русия, САЩ, Австралия и БАН доказаха с научни аргументи, че хомеопатията е безполезна и не лекува!

Линк към видеото

1) Does a High Dietary Acid Content Cause Bone Loss, and Can Bone Loss Be Prevented With an Alkaline Diet? Hanley, David A. et al. Journal of Clinical Densitometry , Volume 16 , Issue 4 , 420 – 425

2) Schwalfenberg GK. The Alkaline Diet: Is There Evidence That an Alkaline pH Diet Benefits Health? Journal of Environmental and Public Health. 2012;2012:727630. doi:10.1155/2012/727630.

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook