Наука
Защо избирам Ratio пред „Списание 8“

Защо избирам Ratio пред „Списание 8“

В рамките на един месец ще се организрат две антагонистични събития: форумът за наука Ratio (05.11.17) и събитието за ню ейдж, модерни, абстрактни истории, които са далече от науката „Списание 8 НА ЖИВО“ (08.10.17). Но кое да посетите? А има ли смисъл и двете? За хората, които са почитатели на ИСТИНСКА наука, която се подчинява само на ФАКТИ, отговорът е ясен – ще посетят само и единствено Ratio .

Какви са аргументите? Ето цели 4:

1)      Съдържание. Това е най-важният аргумент. Докато Ratio ще разгледа сериозни теми (CERN, разбиване на паранормални митове, информация за ваксините), то събитието на Списание 8 ще представи пълната противоположност (извънземните са сред нас, лекция за астрология, Петър Дънов). За почитателите на истинска наука, за хората, които се занимават с наука, събитието на „Списание 8“ е подигравка. Недопустимо е в научната сфера да се набутват небивалици, които не са обосновани с реални аргументи. Истинска загуба на време.

2)      Лекторите. Лекторите, на които ще се насладите на събитието на Ratio. са учени, доказани имена в световното пространство. Няма по-достоверен източник на информация. Лекторите на “Списание 8” включват: астроложката, която работи на щат в него, автор на холистична литература, изследовател на Петър Дънов. Една  малка част от лекторите във второто събитие се занимават с истинска наука.

3)     Качеството. Ratio е събитие с традиции, което се провежда  от години. Това гарантира високо качество, което е следствие от професионализма и натрупания опит на екипа.

4)      Цената. И двете събития са с входна такса. Събитието на „Списание 8“ е с цена от 20 до 30 лева за човек. Цената на Ratio e от 10 до 15 лева. Тук трябва да напомня, че малките събития на Ratio (с един лектор), които се провеждат ежемесечно, са напълно безплатни.

Астрология в научно събитие? Недопустимо! Несериозно! Неприемливо!

 

http://ratio.bg/forum2017/

https://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/5649-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE.html

 

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Share this Story

Подобни публикации

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Харесайте ни във facebook

За biologist

I fucking love science! Здравейте! Казвам се Й. Стефанов и съм микробиолог (бъдещ доктор), science enthusiast, по дефиниция на БГ законодателството се водя "млад учен", просто любопитен. Геймър, меломан, киноман. MARVEL FAN! Млад съм, което явно за много хора е проблем. За други щеше да е проблем, ако бях брадат старец :D Няма угодия. Ако някой иска да се свърже с мен, може да ми пише на посочения имейл, да ми прати съобщение в страницата "Наука и критично мислене" (която е моя) или просто да ми пише на личния профил: https://www.facebook.com/munroe90

Статии в снимки

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!