Наука

Жени слагат топчета с оси в интимните си зони

Това би трябвало да е аксиома – правило, закон, който не е нужно да се доказва, а да се възприема по презумпция. Но очевадно за някои жени е нужно да се напомни, че не е добра идея да си поставят каквито и да е предмети във вагината си, а само тези, които са одобрени и с медицинско предназначение.

Последната опасна мода, която обикаля в интернет е свързана с дъбови топчета. Това всъщност са неспецифични образувания при растежа на дърветата, които се образуват, когато оси снесат яйца, а от тях се излюпят ларви в разклоненията на растението. Някои дървета реагират веднага и създават твърди топчести образувания около ларвата. Малкото създание се изхранва от това образувание, докато си пробие път до повърхността. В неопределен етап от време жените полудяват по модата да стриват тези части на дърветата и да си ги слагат във вагината. Това се подчинява на оскъдните данни, че тези екстракти имат известни антибактериални свойства. Много често се използват в азиатските страни, в които достъп до модерна медицина по-скоро липсва.

Основен разпространител на подобни опасни моди са разпространителите на алтернативна медицина. Актрисата Гуинет Поутроу, която се пренасочи към пазара с алтернативни методи за лечение и стана негова ключова фигура, смята, че лекарите не могат да лекуват добре и правилно женски интимни проблеми. Но това е лъжа. Единственото конвенционалната медицина може да се справи бързо и ефикасно с опасни интимни инфекции. Но въпреки това хората продължават да вярват, че е по-добре да си мушкат странни предмети, отколкото да използват антибактериални препарати.

Някак си през годините идеята за използването на този растителен продукт за лечение на инфекции бе заменена със схващането, че той може да стесни вагината, да направи мускулите не толкова отпуснати. Вероятно зад този мит стоят отново майките, които опитват какво ли не, за да върнат състоянието на вагината си такова, каквото е било преди самото раждане. Но тези топчета не могат да стегнат мускулите, а и носят много опасни странични ефекти. Вагиналната микрофлора се променя много бързо при внасяне на чужди тела, а това може да доведе до опасни инфекциозни заболявания.

В най-добрия случай въпросното чуждо, растително тяло няма да направи абсолютно нищо, а в най-лошия – тежка инфекция. Топчетата имат налични адстрингенти, които изсушават и раздразват вагината. Търговците твърдят, че това е положителен ефект, защото ще се увеличи триенето между вагината и пениса на партньора. Всъщност това е вярно, но това ще доведе до вътрешно ожулване и разкъсване.

Защо някой би се доверил на шарлатани, което би довело до тежка инфекция и физически травми?

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook