НЕнаука
Бесът е безобиден за кученцата. Не вярвайте на ветеринарите!

Бесът е безобиден за кученцата. Не вярвайте на ветеринарите!

banner-ciela-website

Днес няколко антивакс кучета са изпратили становище, в което заявяват, че вярват, че бесът е безобидна болест, която всяко малко кученце трябва да преболедува, за да придобие естествен имунитет.

„В доброто старо време ние всички боледувахме от бяс, нищо кой знае какво…“ – твърдо заявява 13 годишният Рекс. „Сега искат да ваксинират всяко кученце с токсични ваксини против бяс, които причиняват баутизъм.“

Кучешкото антивакс движение се основава на фалшифицирано проучване, което свързва ваксината против бяс с баутизъм. Автор е бившият ветеринарен лекар Андрю Уейкфийлд (за повече информация кликни ТУК).

“Уейкфийлд е оклеветен от кучешките медии, а всички ние знаем, че той е прав за опасностите от ваксината против бяс.“ – обяснява Рекс.

banner-ciela-website

Преди няколко години се образуваха няколко антивакс кучешки групи, включително Националният кучешки информационен център за ваксините, a сайтове от сорта на DogfoWars и Natural bones постоянно публикуват антивакс статии от известно време.

„Бесът НЕ е безобидна болест!“ – споделя ветеринарът д-р Дейвид Морски. „Бесът е смъртоносна болест и колкото повече избягват ваксините благодарение на безпочвени страхове, толкова повече кученца ще умират.“

„Всички цитирани от вас проучвания са купени и платени от Биг Фарма. – убеден е Рекс. „Никога не са правили сравнително проучване – излагане на неваксинирани и ваксинирани кучена на вируса. Никога. От какво толкова се страхуват?“

Нов законопроект ще бъде представен, който ще направи ваксинирането задължително, ако кучетата искат да посещават кучешки, тренировъчни училища. Рекс смятат да организират петиция и да протестират срещу този законопроект, защото той е противоконституционен.

 

Шегата настрана. Наистина има хора, които се борят срещу ваксината против бяс… www.dogsnaturallymagazine.com

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares