Наука

До “На кафе”: “Лечението” с електричество от електропреносната мрежа е смъртоносно (видео)

Смятате ли, че българската телевизия може да удари дъното с обучително предаване, в което се обяснява как да си пием урината? Но дъно явно няма, щом телевизионерите не се страхуват да препоръчат на зрителите да се лекуват чрез ток от електрическата мрежа и дори показват тази процедура върху дете . Очевадно идиотизмът в българските медии е безкраен, щом се налага да обяснявам защо не трябва да ставаме част от затворена електрическа верига – физика прогимназиален етап. Жалко, че лечение с електрически столове вече не се практикува. Бих го препоръчал на екипа на “На кафе”, на СЕМ (които не правят нищо) и на продуцентите.

В пореден епизод от предаването „На кафе“ водещата Гала изнася разяснителна лекция на тема – „Как да лекуваме различни заболявания с помощта на ток от електропреносната мрежа?“

Естествено Гала е поканила и водещ експерт в областта. Разбира се експертът й не е човек с познания, не е медик, не е и поне с някакви познания, това е Кармен – най-обикновена шарлатанка. За всеки мислещ човек е напълно ясно още от пръв поглед, че това е поредната жена, която е решила да изкара бързи пари от човешко страдание, но разликата е, че е готова да нанесе допълнително физическо страдание чрез електричество.

Обяснението на революционната лечебна техника започва с едно откровение, което би трябвало да даде негативен сигнал в много хора – „Трябва да ви кажа, че беше ужасно. Четири дена ме тресе токЪ. Не може да си представите каква болка изпитва човек.“

Според Кармен и Гала, тези колоси на мисълта, токът е болезнен, защото хората трябва да се научат да го предават. Проблемът обаче е, че токът и сексуално предаваните заболявания са неща, които не е препоръчвано да се предават от човек на човек!

Следващият момент е изключително шокиращ. Гала кани дъщерята на Кармен, която се оказва, че е осиновена от нея. Гала заявява: „Ще поканя Деница, твоята дъщеря, върху която си експериментирала какво ли не.“ Това кара зрителя да се замисли, че понякога някое невинно дете може да попадне на изрод-осиновител, който да си прави експерименти върху детето…

Кармен моментално вади самодейно направено устройство, което наподобява извратен уред за изтезания. То се включва в електрическата мрежа и предава върху лечителката електричество с 240 волта, което е добре документирано от Гала. Лечителката удря с ток дъщеря си, която не е ясно дали има навършени 18 години.

Трябва да се подчертае, че не става ясно кои заболявания третира електричеството, как ги третира, каква е ефективността и имали клинични изпитвания.

Защо електричеството е опасно

Истината е, че ток с напрежение 220 V от електрическата мрежа не е задължително да е летален (моментално). Това, което убива е силата на електрическата енергия (А), а не напрежението (V).

Проблемът с демонстрацията на Гала е много притеснителен. Очевадно е, че “лекуваните“ не изпитват болка, но това не означава, че не се случва нещо нежелано. Човешкото тяло е обвито от изолатор – кожата. Високият волтаж (220 волта) унищожава изолатора с течение на времето, което означава, че ако „лечението“ не се прекрати е възможно да се получат неприятни и тежки изгаряния. След това може да настъпи бърза смърт, защото мускулите и нервите са изключително добри проводници.

Teлата ни могат да отчетат електричество със сила 1 милиампер (1 mA). Един електрически контакт може да достави електричество със сила хиляди пъти по-голяма (10 А). Малката сила от 1 mA може да стимулира рецепторите ни за болка, при което чувстваме леко гъделичкане. Можем да понесем електричество до 5 mA без никакво физическо поражение. Нещо по-силно може да ни причини тежки изгаряния, мускулна парализа, проблеми с дишане и дори спиране на сърцето. Леталната доза е около 15 mA.

Когато електричеството преминава през материята, то причинява топлина. Електрическите заряди се сблъскват с атомите и молекулите на материала, през който преминават, което генерира триене и съответно топлина.

Електричеството, което преминава през вас се подчинява на тривиалното правило – следване на път с най-ниско съпротивление. А структурите с най-ниско съпротивление в тялото са нервите. Следвани са от мускулите и кръвоносните съдове.

Електричество със сила 10-20 mA е достатъчно силно, за да прекрати предаването на импулси по нервите. Но нервите ни не просто приемат и изпращат сигнали от и до мозъка, те контролират и мускулите ни. При електричество със сила 30 mA мускулите вече не се подчиняват на ваш контрол, те котрактират автоматично. Това означава, че ако сте хванали проводник, мускулите на ръката ви ще се свият и буквално няма да можете да пуснете проводника освен, ако някой не го изключи от мрежата.

Но електричеството не засяга само ръцете и краката. Ако то премине през тялото ви, може да увреди други два важни мускула – диафрагмата и сърцето.

Дишаме, защото диафрагмата е „залепена“ за белите дробове, което означава, че при контракция и отпускане на диафрагмата дробовете се изпразват и пълнят с въздух. Електричество със сила 25 mA е достатъчно да спре работата на диафрагмата, а следователно да спре и дишането.

Сърцето, като всеки друг мускул, също може да спре да функционира под действието на електричество. Може и да премине в по-опасно състояние на безконтролно и неравномерно биене – фибрилация, която е повече от безполезна, ако става дума за изпомпване на кръв.

Но щом в “На кафе” казват, че с електричество се лекува всичко, значи е така!

 

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook