НЕнаука
Собственик на био магазин уволни консултант-продавач, защото изучава природни науки

Собственик на био магазин уволни консултант-продавач, защото изучава природни науки

Тази седмица стана ясно, че консултант-продавачът във верига био магазини Петър Денчев е бил изгонен от работното си място от своя шеф Стефан Николов, защото е станало ясно, че продавачът има бакалавърска степен по молекулярна биология и смята да запише магистратура по биохимия .

Стефан Николов обясни пред медиите, че в неговата верига магазини няма място за някой, който харесва да изучава и да се занимава с природни науки . Николов споделя, че дори не би се изненадал, ако Денчев е бил ваксинирани и дори, ако е ял хляб богат на глутен.

Денчев от своя страна сподели, че всъщност не вярва в модерния и „здравословен“ начин на живот, който се промотира в магазина. Той просто е имал нужда от източник на финанси, за да задели малко средства за своето образование. Самият магазин се намира близо до дома му, а часовете на работа са го устройвали. Петър не смята, че научните му познания са основание за уволнение.

Много хора са го съветвали да съди собственика на магазините, но Денчев първоначално не е смятал да го прави, защото си е мислил, че печалбата е прекалено малка, а собствениците изкарват колкото да преживеят. Но след като разбрал, че биологичният пазар за 2014 година се оценява на 10 милиарда $, веднага е променил решението си.

Стефан Николов е обещал на Петър Денчев, че ще получи доставка на органични чери домати за цял живот, ако оттегли жалбата си. Предстои да разберем развръзката на този инцидент.

Share this Story

Подобни публикации

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Харесайте ни във facebook

За biologist

I fucking love science! Микробиолог, science enthusiast, по дефиниция на БГ законодателството се водя "млад учен", просто любопитен. Геймър, меломан, киноман. MARVEL FAN! Млад съм, което явно за много хора е проблем. За други щеше да е проблем, ако бях брадат старец :D Няма угодия. https://www.facebook.com/munroe90

Статии в снимки