НЕнаука
Собственик на био магазин уволни консултант-продавач, защото изучава природни науки

Собственик на био магазин уволни консултант-продавач, защото изучава природни науки

banner-ciela-website

Тази седмица стана ясно, че консултант-продавачът във верига био магазини Петър Денчев е бил изгонен от работното си място от своя шеф Стефан Николов, защото е станало ясно, че продавачът има бакалавърска степен по молекулярна биология и смята да запише магистратура по биохимия .

Стефан Николов обясни пред медиите, че в неговата верига магазини няма място за някой, който харесва да изучава и да се занимава с природни науки . Николов споделя, че дори не би се изненадал, ако Денчев е бил ваксинирани и дори, ако е ял хляб богат на глутен.

banner-ciela-website

Денчев от своя страна сподели, че всъщност не вярва в модерния и „здравословен“ начин на живот, който се промотира в магазина. Той просто е имал нужда от източник на финанси, за да задели малко средства за своето образование. Самият магазин се намира близо до дома му, а часовете на работа са го устройвали. Петър не смята, че научните му познания са основание за уволнение.

Много хора са го съветвали да съди собственика на магазините, но Денчев първоначално не е смятал да го прави, защото си е мислил, че печалбата е прекалено малка, а собствениците изкарват колкото да преживеят. Но след като разбрал, че биологичният пазар за 2014 година се оценява на 10 милиарда $, веднага е променил решението си.

Стефан Николов е обещал на Петър Денчев, че ще получи доставка на органични чери домати за цял живот, ако оттегли жалбата си. Предстои да разберем развръзката на този инцидент.

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Статии в снимки

shares