Наука

До религиозните фанатици: Моля ви, не се месете в живота ми!

Обръщение към подписалите се в в обръщението за провеждане на подписка за час по Вероучение, което е публикувано във вестник 24 часа:

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4962231

Наталия Симеонова – водеща на предаване, което генерира печалба на гърба на тежките житейски истории на различни българи.

Галина Тенева (Гала) – водеща на предаване по Нова ТВ (На кафе), което е екранизирана версия на градския клюкарник пред блока. Това предаване не просто не възпитава, не учи, а по-скоро разрушава. То е деградивно. Основна точка на предаването са рекламиране на съмнителни псевдомедицински процедури – измерване на аури, вегатестове, гадателство, народолечение, хомеопатия, холистична медицина и самолечение. Даване на трибуна на „специалисти“ в тези „науки“ е опасно за националното здраве.

Влади Въргала – човек с беден речник, слаба обща култура и провален режисьор.

Тити Папазов – ревящият човек.

Проф. Божидар Божков – отдаден повече на окултните и езически обичаи, отколкото на науката. Склонен е да псува като каруцар. Най-отвратителния негов акт е молбата му към Премиера, който да репресира здравната инспекция, за да не се появяват данните от изследванията за безопасността на изворна вода, която бе открил.

Велислава Дърева – комунистическа журналистка, която има тенденцията да работи със силните на деня, но не и да отразява адекватно събитията.

Адвокат Марин Марковски – за него моралът не е от значение, макар и религиозните му убеждения да твърдят друго.

39d89c72060[1]

Здравейте !

Искам да ви попитам от позицията на какви хора молите народните представители да вземат решение, с което да се право на една група хора със съмнителна репутация да се меси пряко в личното пространство на българското общество?

Смятате ли, че сте допринесли с нещо за нашето малко общество, за да отправяте някакви претенции към представителите, които сме избрали? В моите очи (и не само) вие, сте част от проблема, който дърпа обществото надолу. Продукцията на подписалите се журналисти и водещи е с толкова ниско качество, че се отразява негативно на интелекта на зрителите, особено на подрастващото поколение. Всяко предаване на Гала е пълно с лъжи и псевдонаучни измислици, а журналистите отразяват гледната точка на силните на деня, но никога обективно. Академичната общност образова децата от малкия екран с псувни и грозни думи. А представителят на адвокатската гилдия не се влияе от фактите или моралът само, за да защити клиент си.

Нима вие ще говорите за морал и ценности?

Самият текст в обръщението показва и нещо още по-фрапиращо – липса на елементарни знания. Твърдението ви, че именно православното християнство е съхранило българският народ е повече от абсурдно. Това показва, че не сте прекарвали достатъчно време над учебниците по История.  Но всички какво знаем какво е било отношението на православната, християнска, гръцка църква към българите. Правилото, че църквата се стреми единствено към власт и влияние важи с пълна сила и в този случа. Целта на гръцката ПРАВОСЛАВНА църква е била да асимилира българския народ, да подтисне неговата култура, за да запази влиянието си в региона. До 1859 година богослуженията са били провеждани винаги на гръцки език, което е истинска жестокост от страна на православната църква, защото така се унищожава българския език. Резултатът е пагубен. Много българи се отказват от своята култура и приемат гръцката. Дори след освобождението предпочитат да се преместят да живеят в Гърция. Това са така наречените гъркомани .

Нима това показва как православното християнство е съхранило българския народ, култура, история и писменост?

Смятате, че липсата на морални ценности може да се запълни   с 40 минути на седмица четене на притчи и легенди? Това е инфантилно! Това, което може да изгради моралът е образованието, но не религиозното. Според проучване на Katholieke Universiteit Leuven, Belgium липсата на морал е присъща на индивиди с добре изявена религиозна принадлежност, които не се притесняват да сочат и нападат хора принадлежащи към различни социални групи (хора с различен етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация, подложени на определени медицински процедури). Проучването показва и че високообразованите хора проявяват и по-високи морални ценности. Науката показва и че общностите, за които религията е от основно значение, са с по-нисък коефициент на интелигентност, по-слабо образовани и с по-ниска покупателна способност. (Защо “Религията е за тези, които не разбират науката”?)

Вие смятате, че часовете по религия са важни, защото те ще се борят със зависимостта на хората към материалните блага? В такъв случай не е ли логично първият випуск на религиозно обучение да бъде съставен от свещеници? Последните събития показват тяхната зависимост към скъпи коли, часовници, извратени плътски удоволствия. Очевидно е, че отдадените на Бога имат нужда от спешна имплантация на морал, а не децата ни.

А защо смятате, че високата престъпност е функцията на липсата на вяра и вероучение, когато 90% от затворниците и извършителите на престъпления са дълбоко вярващи?

Според вас е очевидна нуждата от подобни часове? Но такива и в момента има. Те са свободно избираеми. Ако някой има потребност от вероучения и религия, има пълното право да се запише на подобен час. Но желаещи няма… Смятате ли, че е ефективно да карате някой, който няма желание и интерес от това, което предлагате, да се възползва насилствено от услугите на Църквата?

Моля ви! Не се месете в живота ми, в живота близките ми, в живота на децата ни! Всички искаме да подсигурим добър живот на децата си, но това не става чрез насилствено религиозно обучение.

Не, религията не трябва да се изучава задължително в училищата!

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook