Наука
Факти, които ще ви изумят

Факти, които ще ви изумят

banner-ciela-website

Някои неща в живота са доста изненадващи. Знаете ли например, че повечето алкохолни напитки съдържат всички 13 минерала, нужни на организма, за да функционира? Или че приблизително 1% от цялото световно население е пияно във всеки един момент. Може в момента и вие да сте част от тях?

А какво ще кажете за факта, че един сперматозоид съхранява 37.5 мегабайта информация? Това означава, че при нормална еякулация се осъществява трансфер на данни в размер на 1500 терабайта. Кажете това на игуаните, коалите и комодските варани, които имат  по два пениса.  Или най-добре на женското кенгуру, което има 3 вагини. Мъжкият октпод пък откъсва половото си пипало, слага го в женската и отплува, за да се самоубие. Колко романтично…

Средностатистическият човек изминава през целия си живот разстояние, равно на 3 обиколки на Земята. Ще са нужни около 30 години, за да мине покрай теб населението на Китай в колона по един.

banner-ciela-website


А знаете ли, че Iphone е най-продаваният продукт на всички времена… след кубчето на Рубик, което има 43 252 003 274 489 856 000 възможни конфигурации. А ако разбъркате едно тесте карти и го съберете, ще получите една напълно уникална конфигурация от карти. Просто математически изчисление показва, че комбинациите на нареждане са огромен брой (52!).

А какво ще кажете за факта, че кислородът е нужен за възпламеняване, а водородът е запалим газ, но заедно образуват вода, която може да изгася огъня.

Преди изобретяването на гумичката, за да се изтрие написаното с молив е използван хляб. Фъстъченото масло пък, което се маже на филийките хляб, под високо налягане се превръща в диаманти. Много приятен сандвич, нали? Ако искате и чаша кафе към него, можете да викате в продължение на 8 години 7 месеца и 6 дни, за да продуцирате достатъчно енергия, за да си затоплите кафето.

А замисляли ли сте се, че физик, който се опитва да изучи атомите, всъщност представлява атоми изучаващи самите себе си :D

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares