Наука

Има по-голям шанс Суарес да ухапе някого, отколкото някой да бъде нападнат от акулa

banner-ciela-website

130422103717-suarez-bite-ivanovic-story-top[1]

Както всички знаят ФИФА забрани на футболиста на Уругвай – Луис Суарес да стъпва на футболен стадион за 4 месеца, защото си позволи да ухапе италианския си колега – Джорджо Киелини. Направи го нарочно по време на игра, сериозно… А по-лошото е, че това не го прави за първи път  :D Дори не и за втори. Киелини е третата му жертва…

Иън Стедман от New Statesmen се позаинтересувал и решил да сравни какъв е шансът да бъдеш ухапан от Суарес в сравнение да кажем… с акула например.

banner-ciela-website

От 2005 година насам, Суарес е изиграл 441 мача с уругвайския национален отбор и други клубове. Ако приемем, че отборите са с по 11 души и по 3 замени на игра, ще установим, че 6160 човека са се изправили срещу Суарес и са били в реалната опасност да бъдат ухапани… Това означава, че шансът Суарес да захапе опонент е бил около 1 към 2000. Шансът някой да бъде убит от акула докато си плувате в 1 на 3.7 милиона.

Стойностите се доближават, ако изчислим какъв е шансът да бъде ухапан от акула. Смирна Бийч, Флорида е световната столица на атаките от акули. Шансът някой  да бъде ухапан там от акула е 1 към 2808 за година.

И все пак шансът някой да бъде ухапан от Суарес по време на мач е доста по-голям от този някой да бъдет ударен от светкавица ( 1 на 10 000 ), самолетът ви да аварира ( 1 на 11 милиона ) или да бъдете убити в страните от Латинска Америка ( 1 на 6100 ). Въпреки това, Суарес не е толкова опасен колкото Майк Тайсън. Шансът да бъдете ударен от Майк  по време на мач е 1 към 50 .

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares