Наука

Метеор-подобен обект елсплодира отново над Русия (видео)

Murmansk meteor

Всеки ден Земята е засипвана със стотици тонове материал от Космоса. Повечето частици варират от големината на песъчинка, до големината на нокът, но понякога нещо доста по-голямо полита към нас.

Миналия Февруари цял свят бе обхванат от паника, когато астероид с диаметър 20 метра и маса от 6000 килограма разцепи небето над Челябинкс, Русия. Експлозията причини милиони долари щети и рани над 1500 човека. И за да е още по лошо, никой не успя да предвиди това ужасно събитие.

През нощта на 18-ти срещу 18-ти април тази година, метеор подобен обект е наблюдаван над небето в Мурманск, Русия. Отново Русия… Възможно е този обект да е част от ежегодния метеоритен дъжд по това време, който наближава своя пик. Няма обаждания в спешното отделение, но е направил зрелищно шоу.

Ако се чудите какво можем да направим, ако гигантски, убийствен астероид се запъти към нас, отговорът е “Абсолютно нищо”. НАСА в момента само се опит да да наблюдава и следи подобни обекти, но не може да направи нищо повече. Сетете се за това, когато някой ви каже, че не трябва да се дават пари за наука, за космическа наука…

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In Наука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook