Технология

Да прочетеш “Harry Potter” за един час…

140228110044-spritz-speed-reading--620xa[1]

Социалните мрежи и блоговете се побъркаха по новото мобилно приложение Spritz, което позволява бързо четене.

Хората са свикнали да четат думи подредени в дълги редици, Spritz обаче показва всяка дума по отделна с висока скорост.

Самото приложение ви позволява да нагласяте скоростта на показване на думите – от 250 думи/мин. до уникалните 1000 думи/мин. На най-висока скорост можете да прочетете една книга от поредицата “Harry Potter” само за един час.

Когато четем обикновено на очите им трябва доста време за да преминат от дума на дума или от ред на ред. Чрез Spritz очите ви не трябва да хабят толкова много време.

Дори са извършвани експерименти с най-обикновени хора от улицата. Всички са изненадани, че могат да четат толкова бързо.

Според експерти, които са изследвали този метод на чете преди време,  бързото четене е за сметка на разбирането, осмислянето и запомнянето на текста. Понякога е трудно не само самото прочитане, но и разбирането на написаното, защото за целия този процес ние имаме нужда от време, което  приложението не ни дава.

Има и много други подобни приложение, но според създателите на Spritz тяхното предимство е в червената буква във всяка дума. Тя служи като показалец чрез , който окото да се фокусира където трябва.

  • 250 думи в минута

  • 350 думи в минута

  • 500 думи в минута

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Share this Story

Подобни публикации

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Харесайте ни във facebook

За biologist

I fucking love science! Здравейте! Казвам се Й. Стефанов и съм микробиолог (бъдещ доктор), science enthusiast, по дефиниция на БГ законодателството се водя "млад учен", просто любопитен. Геймър, меломан, киноман. MARVEL FAN! Млад съм, което явно за много хора е проблем. За други щеше да е проблем, ако бях брадат старец :D Няма угодия. Ако някой иска да се свърже с мен, може да ми пише на посочения имейл, да ми прати съобщение в страницата "Наука и критично мислене" (която е моя) или просто да ми пише на личния профил: https://www.facebook.com/munroe90

Статии в снимки

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!