НЕнаука

Хомеопатията убива?

1513796_697520990269202_663413882_n[1]

И да продължим темата с хомеопатията и самолечението:

На снимката са Тамара Ловет и Раян Алекзандър Ловет. Миналият март 7 годишното момче е починало, като за смъртта е обвинена майката. Момчето е страдало 10 дни от стрептококова инфекция, но вместо майката да заведе детето на лекар, да му предпишат обикновен антибиотик и то да оздравее, майката решава да го самолекува с хомеомедикамет на растителна основа. Момчето почива… Още по-лошото е, че майката никога не е водила момчето на лекар и на преглед, тя е разчитала само на алтернативната медицина…Друг инцидент. На 28 септември 2009 година австралийски съд осъжда двойка за убийството на детето си. Малкото им 9 месечно момиченце било болно, но лекторът по хомеопатия Томас Сам и жена му решават да вземат ситуацията в свои ръце. Вместо да го заведат на лекар, арогантния хомеопат решава да предпише на дъщеря си собствено хомеопатично лечение. Бактериалната инфекция на момичето се пренесла в кръвоносната система, момичето развива сепсис и умира. Този инцидент се развива през 2002-ра година. Дори след смъртта на дъщеря си обаче, хомеопатът продължава да дава консултации по хомеопатия.

През 2009-та година в UK Abu-Bakr Rauf припада след ожесточен спор. Лекарите казват на мъжа, че има остри проблеми със сърдечния ритъм и трябва да приема бета блокери. Но той отказва и избира да приема хомеопатични медикаменти. По-късно той умира…

През 2010 година много известен става случая на Пенелопе Дингъл. Жената осъжда хомеопат, който предписва лечение на онкоболната й сестра… През 2001 година сестрата на Пенелопе получава поредица от ректални кръвоизливи, като 2 години по-късно я диагностицират с рак. Съветват я да се подложи на операция, химио и лъче терапия. Тя отказва и решава да се обърне към хомеопатът г-н Скрайен. На 12 октомври жената получава тежки усложнения, но в крайна сметка решава да се подложи на така нужна операция. Въпреки това тя умира, поради взетите грешни решения. Още по-стряскащто е, че през 7-те месеца на хомеопатичното лечение, туморът е нараснал до размери 10 см височина и 8 см ширина. Освен това е дал множество разсейки в съседни органи.

Още един много интересен случай. През 1991 година в Нова Зеландия малко бебе развива ушна инфекция. Майакта, която е регистрирана медицинска сестра отказва конвенционална медицина и отива при хомеопат. След проведено хомеопатично лечение инфекцията се усложнява, майката отива отново при хомеопата, той изпитва загриженост относно лошото здравословно състояние на детето, но не съветва майката да отиде на истински лекар… Той предписва ново лечение. Майката обаче се опасява, че детето е болно от менингит и решава да отиде на конвенционален лекар. Истинският лекар настоява детето да бъде хоспитализирано веднага, майката приема, но трудно… Детето оцелява!

Друг случай, в който обаче хомеопатът не е много виновен. 6 месечният Камерън Айрес умира от наследствено заболяване, което причинява възпаление на черния дроб и стоамаха, причинява и обриви. Родителите завеждат детето на хомеопат, но той силно препоръчва да заведат детето на конвенционален лекар. Родителите отказват, детето умира. Според лекарите, ако детето е било лекувано подходящо, то е щяло да има нормален живот.

Малка Ситна е едногидшна американка от израелски произход. Имала е треска, но родителите не вземат предписаните антибиотици от лекарите, а я водят на хомеопат. Момичето умира.

Исабела Денли – 13 месечно дете, епилептик. Няколко седмици преди да почине, родителите подменят анти-конвулсивните медикаменти с хомеопатични.

42 годишната Janeza Podgoršek умира, защото хомеопат я убеждава, че рецептата му може да я предпази от заразяване с малария. Рецептата също може да я излекува след заразяване…

Лейди Виктория Уеймоут – 57 годишна жена с болно сърце. Приятел лекар я убеждава да спре приема на конвенционалните лекарства за сърдечните й проблеми и да ги замени с хомеопатични. Жената умира, а лекарят осъден за професионална грешка.

Та дали хомеопатията може да лекува или заслугите на имунната ни система ги преписваме на псевдомедицината?

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!
Become a patron at Patreon!
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By biologist
Load More In НЕнаука

Facebook Comments

Check Also

Приемът на никотинамид (NR или NMN) е безсмислен и няма да ви направи по-млади

През последните години изключително голяма популярност придобиват хранителни ...

Patreon

Ако харесвате съдържанието на biologist, може да го подкрепите чрез Patreon.!
Become a patron at Patreon!

Facebook