Наука

Големият взрив е реалност!

 

Вчера беше велик ден за науката и пагубен за религиите, а някой го очаква Нобелова награда за физика… В понеделник харвардски екип откри първото ДИРЕКТНО (не косвено) доказателство, че е имало космическо издуване (като балон)веднага след Големият взрив. Това е епохално и непоклатимо доказателство, че Големият взрив е началото на нашата вселена.Самото откритие обаче е малко трудно за разбиране. Някои хора, които залагат повече върху четене на Библията може да не го разберат и да го отхвърлят… Астрономи са наблюдавали феномен, специфично пречупване на светлината, което се нарича „primordial B-mode polarization“ . Този ефект се причинява от влиянието на огромни гравитационни вълни над фотоните. Тези гравитационни вълни са причинени от Големия взрив. Това откритие е епохално и може да се сравни с откриването на Хигс бозона през 2012 година.

Още през 1916 година Айнщайн предсказва съществуването на тези гравитационни вълни и от тогава учени се опитват да намерят пряко доказателство за тяхното съществуване. Предположението на учените водело и до заключението, че ако тези гравитационни вълни съществуват, това означавало, че бурното раздуване на вселената след Големия взрив се е случило. Ефектът е подобен на този, когато хвърлите камък върху водна повърхност, в този случай самият взрив е създал и самата „водна повърхност“.

Share this Story

Подобни публикации

Последвайте ме в Twitter

twitter-followme[1]

Харесайте ни във facebook

За biologist

I fucking love science! Микробиолог, science enthusiast, по дефиниция на БГ законодателството се водя "млад учен", просто любопитен. Геймър, меломан, киноман. MARVEL FAN! Млад съм, което явно за много хора е проблем. За други щеше да е проблем, ако бях брадат старец :D Няма угодия. https://www.facebook.com/munroe90

Статии в снимки