НЕнаука

Цигарите са полезни за здравето!

banner-ciela-website

10003914_725234390831195_2064482534_n[1]

Много се чудих колко тъп трябва да си, за да опишеш цигарите едва ли не като най-полезното нещо на този свят… Чудех се защо го правят… Но тогава се сетих кое е свързващото звено между вестник Новинар и Булгартабак – това е дебелият им собственик, свинята Пеевски… Или с други думи “журналистите” се опитват да увеличат клиентите на производителите на цигари.Но какво се твърди в статия?

  • Предпазва от Паркинсон

Това разбира се не е вярно… Има около 46 научни публикации, които изследват връзката между пушенето и паркинсона. Малка част откриват някаква положителна връзка, а според статия от 2012 година тази положителна връзка е фалшива…
Но по-важното е, че твърдението: “Никотинът има положителни здравословни ефекти.” и твърдението: “Цигарите имат положителни здравословни ефекти.” не са равни!

  • Подобрява паметта
Има много проучвания, които сочат, че НИКОТИНЪТ слаб положителен ефект над паметта при ежедневно пушене на цигари. Но струва ли си слабият ефект от пушене в сравнение с огромните здравословни рискове?

banner-ciela-website

  • “Не отказвайте цигарите”
“Всяко прекъсване за ден, два, седмица или месец и последващо пропушване носи повече вреди, отколкото равномерното пушене, смятат специалисти.”

Няма такава наглост… Кой ще е този идиот, който може да даде подобен съвет на пушачите? А не ли по-добре никога да не се употребяват?

  • “Пасивните да не мрънкат”

Наскоро писахме за проучване според което в резултат на пасивното пушене се увеличава риска от инфаркт и инсулт у децата…

Когато става дума за пушене не забравяйте, че цигарите не просто унищожават белите дробове и кръвоносната система – увеличават риска от инфаркт и инсулт, намаляват еластичността на кръвоносните съдове. Те ни правят по-грозни – пожълтели зъби, кожа без еластичност, поява на бръчки, преждевременно стареене. Освен това създава и репродуктивни проблеми – сперматозоидите в семенната течност са с намален брой, те са анормални и неподвижни, което затруднява и прави невъзможно зачеването…

Връзка към статията

 

Хареса ли ти тази статия? Може да подкрепиш biologist чрез Patreon!

banner-ciela-website

Share this Story

Подобни публикации

Може да подкрепите дейността на този блог.

Подкрепете Science blog чрез Patreon!

Харесайте ни във facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Ако харесвате дейността на 6nine, може да помогнете със скромно дарение за обезпечаване на някои нужди. Благодаря!

Choose currency

Enter amount

Статии в снимки

shares